Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hva koster det grønne skiftet – er det for dyrt?

Norges Tekniske Vitenskapsakademi, Tekna Bergen og Academia Europaea Bergen inviterer til debatt om det grønne skiftet med journalist Øystein Heggdal og UiB professor Christian G. Gebhardt. Møtet foregår på Universitetet i Bergen 13. februar kl. 16:30. Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte, men på grunn av servering ønsker vi påmelding via Hoopla.

Prisen for kjernekraft har høsten 2023 vært heftig debattert basert på to rapporter, en utgitt i NTVA regi, en annen fra konsulentselskapet Rystad Energy.

En av kritikerne til Rystadrapporten er journalist Øystein Heggdal som har skrevet kronikken «Hvordan gjøre kjernekraft dyrt«. En annen kritikk mot Rystad rapporten er at den er et bestillingsverk for at ikke ny kjernekraft skal komme i veien for regjeringens storstilte planer om oppbygging av havvind. Men hva er kostnadene for energi basert på havvind, og må det være et «enten eller»?

Som innledere til dette møtet kommer journalist Øystein Heggdal for å gi oss sin analyse av Rystadrapporten og UiB professor Christian G. Gebhardt, som leder Bergen Ocean Wind Energy Centre, for å fortelle om energiprisene på nåværende havvind.

Etter to innledningsforedrag skal vi snakke om hvorfor det grønne skiftet går så langsomt og om det overhodet er realistisk at noen av energiformene vind, sol, og kjernekraft kan klare å fortrenge fossil energi en gang i fremtiden slik hvert klimatoppmøte lover.

Det blir lett servering utenfor auditoriet fra kl. 16.00.Møtet er åpent for alle, og starter 16.30 i Auditorium 2 i Realfagbygget, Allegaten 41.

Velkommen!