Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hvem har skylden for at Norge ikke oppfyller klimaavtalen i 2030?

Norges Tekniske Vitenskapsakademi, i samarbeid med Tekna Stavanger og Stavanger Venstre, inviterer til seminar om det grønne skiftet og foredrag med tidligere statsråd Iselin Nybø (Schjødt), spesialrådgiver Eivind Egeland Olsen (Nysnø), og professor Ragnar Tveterås (UiS). Møtet foregår på Jernaldergården i Stavanger, onsdag 21. februar kl. 19:00. Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte, men på grunn av servering ønsker vi påmelding via Hoopla.

Picture of Hvem har skylden for at Norge ikke oppfyller klimaavtalen i 2030?

Bakgrunnen for dette arrangementet er NTVAs nye bok ‘Bærekraft og digitalisering’. Boka kan lastes ned via våre nettsider.

Picture description

Norge har forpliktet seg til å redusere klimagassutslippene med minst 50% i 2030 sammenlignet med 1990-nivået. Men ifølge beregninger foretatt av Klimakontrollen.no kan vi tidligst nå målene i 2037.

Hvor sviktet vi? Er det politikerne som ikke klarer å lage rammebetingelser som utløser innovasjon og investeringer? Er kapitaleierne ikke villige til å ta nok risiko? Er innovasjonstakten for treg, slik at de teknologiske løsningene kommer for sent eller er for dyre?

I dette møtet diskuterer vi alle disse perspektivene, altså samspillet mellom politikk, investeringer og innovasjon.

Program

18:30 Kaffe og te

19:00 ForedragIselin Nybø, SchjødtEivind Egeland Olsen, NysnøRagnar Tveterås, UiS

20:00 Enkel servering

Innledere

Iselin Nybø

Picture description

Iselin er partner i Advokatfirmaet Schjødt. Hun er tidligere Forsknings- og høyere utdanningsminister (2018-2020) og Næringsminister (2020-2021) Hun hadde en sentral rolle i Solberg-regjeringens politikkutforming som skulle få fart på det grønne skiftet.

Eivind Egeland Olsen

Picture description

Eivind er spesialrådgiver i Nysnø. Han er involvert i investeringsbeslutninger som skal bidra til en lønnsom reduksjon i klimagassutslipp.

Ragnar Tveterås

Picture description

Ragnar er professor i industriell økonomi på Handelshøgskulen, UiS. Han leder et stort forsknings- og innovasjonsprosjekt som skal gi sjømat med lavere klimaavtrykk.

Praktisk informasjon

Dette arrangementet er åpent for alle interesserte og serveringen er gratis, men vi ønsker påmelding i f.m. møtelokalets kapasitet og for å beregne antall for servering. Påmelding via Hoopla.

Jernaldergårdens besøkssenter er lett tilgjengelig med offentlig transport. Det er noen parkeringsplasser ved selve besøkssenteret. Ellers kan man parkere gratis på universitetets parkeringsplasser.

Velkommen!