Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Elektriske fly v/ Start Norge og Widerøe Zero

NTVA i samarbeid med Tekna Stavanger inviterer til åpent møte om utviklingsarbeidet med elektriske fly i Stavanger, onsdag 27. september kl. 19:00 i Arkeologisk museum, Peder Klows gt. 30.

Dette arrangementet gir deg en unik mulighet til å få innsikt i den spennende utviklingen innen luftfartsteknologi og bærekraftig reise. Vi får besøk av to ulike aktører som vil informere om sitt arbeid: Start Norge og Widerøe Zero.

– Start Norge er et selskap med formål å arbeide for tilrettelegging av hensiktsmessige rammebetingelser for en tidlig innfasing av elektriske fly i kommersiell luftfart i Norge, og skal derigjennom bidra til å gjøre Norge til en ledestjerne innenfor slik miljøvennlig satsning. Selskapet, som eies av Aircontact Group AS, Berg-Hansen Reisebureau AS, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Avinor AS, skal fronte et prosjektsamarbeid mellom disse aksjonærene med målsetning at Norge skal få verdens første kommersielle flyrute med elektriske fly.

Foredrag ved Arne Martin Gilberg, daglig leder i Start Norge AS, ansatt i Aircontact Group som Direktør for forretningsutvikling. Tidligere helikopterpilot i forsvaret og i offshoreindustrien.

– Widerøe Zero sin Air Mobility Lab er et idéverksted for utvikling av fremtidens luftfart der reisende og menneskene i norske regioner inviteres til et felles samarbeid om utforming og innfasing av nullutslipsluftfart. Utvikling og introduksjon av ny mobilitet i luften vil endre måten for hvordan menneskene vil oppleve sine reiser. Widerøe Zero etablerer Air Mobility Labs i fire norske regioner for utforskning av fremtidens luftfart. Partnerregionene er Varanger, Lofoten, Helgelandsregionen og regionen Stavanger – Bergen. I samarbeid med lokale ambassadører gjennomfører Widerøe Zero dybdestudier for utvikling av ny kunnskap om nullutslippsluftfart

Foredrag ved Bjørn Klimek, PhD, Head of Market Research & Customer Experience i Widerøe Zero.

Møtet er åpent for alle og gratis.

Velkommen!