Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Æresprismøte: Petroleumsteknologi, maskinlæring og AI, status og fremtid

NTVAs ærespris for 2023:

Styret i Norges Tekniske Vitenskapsakademi (NTVA) har besluttet å tildele NTVAs Ærespris for 2023 til Senior Specialist, Dr. Tao Yang, Equinor

Foto: Equinor

Årets prisvinner har en lang vitenskapelig og industriell karriere innen området reservoarteknikk. Gjennom innsats over mange år har prisvinneren utviklet en banebrytende digital teknologi som løser industriutfordringen med å identifisere reservoarolje og gass under boring.  Det betyr at man kan se om en brønn vil produsere olje eller gass mens brønnen bores. Teknologien fører til betydelige effektivitetsforbedringer samtidig som den gir store reduksjoner i CO2-utslipp.

Årets Æresprismøte 26. april i Stavanger er todelt: Et fagseminar i Arkeologisk Museum kl. 15:00 og en høytidelig mottakelse i Stavanger kommunes representasjonslokaler Ledaal kl. 18:00. Registrering for begge arrangementer er nødvendig. Lenke til påmelding: Ærespris-seminar NTVA Stavanger – 26.04.2023 | NTVA | Kjøp billetter | Hoopla . Fagseminaret arrangeres i samarbeid med TEKNA.

15:00 Åpning
15:10 James Elgenes, Equinor: “Digitalisation as an enabler to compete in a changing world”
15:40 Oddvar Skjæveland, NORCE
16:10 Dan Sui, UiS «AI-Powered Digital Drilling”
16:40 Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot, TU Intervjuer Tao Yang for podcast
17:00 Ferdig i salen
17:20 Avgang til Ledaal

Foto: Julio J González-López (CC BY-SA 3.0)

Selve prisoverrekkelsen vil bli gjort om kvelden under en mottakelse i Ledaal i regi av Stavanger kommune. Deltakerlisten til den delen av arrangementet må være klar 3 uker på forhånd.

Det vil være en begrensning på antall inviterte til dette arrangementet. Derfor vet vi ikke sikkert at det blir plass til alle som kan være interesserte. Samtidig ønsker vi å fylle opp til plassene vi har. Derfor, vennligst merk av i denne boksen bare dersom du vet at du kan delta i mottakelsen dersom du får invitasjon til den. Invitasjon vil bli etter «først til mølla»-prinsippet.

NTVA, Norges Tekniske Vitenskapsakademi

View Arrangør Website