Webinar: Lavkarbonaluminium – Hydros tre veier til nullutslipp

Norges Tekniske Vitenskapsakademi ønsker velkommen til webinaret «Lavkarbonaluminium – Hydros tre veier til nullutslipp» tirsdag 7. juni kl. 15:00. Webinaret arrangeres i samarbeid med Hydro Aluminium Metal.

I dette webinaret får vi høre om lavkarbonaluminium fra Stian Moe Tangen. Aluminium er lett, sterkt og hundre prosent resirkulerbart, noe som gjør det til en viktig byggestein i nullutslippssamfunnet. Visste du at det vil være behov for 40 prosent mer aluminium de neste 30 årene til teknologier som solcellepaneler, vindturbiner og elbiler? Samtidig slippes det ut CO2 i produksjonen av aluminium. Derfor er det avgjørende at industrien lykkes med å kutte utslipp. Hydro er allerede godt i gang, med utslipp tilsvarende en fjerdedel sammenlignet det globale gjennomsnittet. Nå har de bestemt seg for at de skal helt ned til null utslipp innen 2050 eller tidligere. På dette webinaret kan du høre hvordan. Møteleder er Kristin Karlstad.

  • Stian Tangen har doktorgrad i Fysikalsk Metallurgi fra NTNU og har totalt 20 år i aluminiumindustrien. Han har siden 1. september 2019 ledet enheten Technology and Operational Support i Hydros forretningsområde Aluminium Metal. Her jobber Stian og 180 teknologer med ulike teknologiske innovasjoner og muligheter for å produsere aluminium uten CO2-utslipp. Stian er tidligere fabrikksjef i Hydro Høyanger, og har hatt ulike drifts- og teknologiroller i Hydro siden 2005.
  • Kristin Karlstad leder kommunikasjon og samfunnskontakt i Hydro Aluminium. Kristin har tidligere vært kommunikasjonsdirektør i Elkem og partner i kommunikasjonsbyrået Boldt. Hun har en mastergrad i internasjonal politikk fra London School of Economics.

Webinaret gjennomføres på Zoom og blir også strømmet på Facebook. Du kan stille spørsmål underveis i chattefunksjonen på Zoom.

Link til webinar: https://us02web.zoom.us/j/84915451706

Velkommen!