Racerbilen fra UiA fotografert under konkurranse på Silverstone-banen. NTVAs logo er plassert sentralt på bilen.

Det er ikke ofte av NTVA går inn som sponsor av prosjekter eller grupper. Sist sommer gjorde vi imidlertid et unntak for en gruppe teknologistudenter fra Universitetet i Agder som hadde stort behov for penger i forbindelse med at de skulle delta i en internasjonal konkurranse i Storbritannia om beste elracerbil bygget av studenter.

Det viste seg at prosjektet var svært vellykket også for sponsorene. UiA-studentene gikk til topps på første forsøk og vant prisen som Årets nykommer på verdens største ingeniørkonkurranse for studenter innen motorsport, på Silverstone-banen i England.

Kåringen kom etter at formelbilen til UiA-studentene danket ut den ene etter den andre av rundt 20 nykommere til konkurransen, etter en rekke statiske og dynamiske øvelser som inkluderte både kjøring, sjekk av bilen og gjennomgang av organisasjonen som studentene har bygget opp i løpet av det siste året.

Markeds- og IT-sjef Andreas K. Fjetland i studentorganisasjonen Align Racing, sier at resultatet var helt utrolig! Å bli årets nykommer var riktignok målet. Et skikkelig hårete sådan. – Men at vi faktisk skulle greie det i virkeligheten, torde jeg nesten ikke håpe på engang. Men vi klarte det!

Markedssjefen skryter av samtlige studenter som har vært med på å utvikle og bygge bilen, en 2/3-del stor formel-1-racerbil, samt stått på og driftet Align Racing på UiA, en studentorganisasjon som har hatt over 60 medlemmer fra campusene i Grimstad og i Kristiansand. Siden høsten i fjor har de jobbet med organisasjonen og skrudd på bilen før de sist uke dro til Silverstone for å delta på Formula Student-konkurransen for første gang.