Digitaliseringen er trolig den kraftigste driveren for endring i dagens samfunn. Utviklingen har allerede pågått i mange år. På mange områder er den blitt en naturlig del av dagliglivet, slik at vi ofte ikke tenker over at vi er midt i en fundamental samfunnsendring.

Bøkene er artikkelsamlinger som gir en oversikt over hvordan digitalisering tas i bruk i ulike deler av norsk nærings- og samfunnsliv. Forfatterne er ledende fagpersoner og ledere fra kunnskapssektoren, næringsliv og offentlig forvaltning. Artiklene beskriver hvordan ulike samfunnsområdene trolig vil påvirkes av teknologiske endringskrefter.

Alle bøkene kan leses gratis, enten som nedlastbar PDF eller bok i nettleseren. Du kan bestille papirversjon av den nye boken i vår nettbutikk med å dekke kostnaden for å sende i posten.

ISBN: 978-82-450-2297-1
Utgitt: 2017

Teknologi endrer samfunn, noe som knapt nok er en nyhet. Denne boken kan forhåpentligvis hjelpe til med forståelsen av hvor langt vi har kommet, og kanskje litt til å forstå hvor langt vi allerede har kommet.

les mer

ISBN: 978-82-533-0374-1
Utgitt: 2019

Boken Det nye digitale Norge er en artikkelsamling som gir en oversikt over hvordan digitalisering tas i bruk i ulike deler av norsk nærings- og samfunnsliv.

les mer

ISBN: 978-82-533-0400-7
Utgitt: 2021

Den tredje boken i bokserien retter oppmerksomheten mot hvordan digitaliseringen påvirker hver enkelt av oss i hverdagen og omformer samfunnsmekanismene mellom hendene våre.

les mer

Podcast

Teknisk Ukeblad har tatt turen til Lerchendal gård for å spillle inn podcasten ‘Teknisk sett’. De første Podcastene som ble spilt inn tok utgangspunkt i boken ‘Det nye digitale Norge’. Podcasten ‘Teknisk sett’ har over 300 episoder og har eksistert i over fem år. Under finner du de første episodene som ble spilt inn, i tillegg til linker til de relevante artiklene. Flere vil komme etter hvert. Du kan finne alle episodene til ‘Teknisk sett’ her.