Kunstig intelligens – hvordan kan norske bedrifter skape verdi for seg og sine kunder?

Norges tekniske vitenskapsakademi (NTVA) avholder årsmøte i Industrielt råd, samt et tilknyttet seminar om kunstig intelligens, den 13. november. Arrangementene finner sted i DNVAs lokaler i Drammensveien 78 i Oslo. Seminaret om kunstig intelligens er åpent for alle og gratis, og det varer fra klokken 18:00 til 20:00. Etter seminaret vil det bli servert tapas og forfriskninger for de som ønsker det. Vennligst merk at påmelding er påkrevd og det er kun 100 billetter tilgjengelig.

Kunstig intelligens og maskinlæring er på alles lepper, men er det en trussel eller en mulighet? Eller kanskje begge deler? Spørsmålet er uansett ikke lenger om kunstig intelligens er teknologi næringslivet og virksomheter kan dra nytte av. Spørsmålet er hvordan. Norge burde være i front på bruk av avansert teknologi både i næringslivet og offentlig sektor, men vi er det ikke. Nullkoding, store språkmodeller og «kopiloter» er i ferd med å snu opp ned på kunnskaps-industrien. Men det er ikke alltid like åpenbart hvordan samfunn og næringsliv skal skape verdier av data og nye teknologier. NTVA har samlet et sterkt lag som skal dypdykke og belyse ulike utfordringer og muligheter nå som teknologien akselererer veldig – både når det gjelder kapasitet og tilgjengelighet.

Program:

  • Foredrag ved Morten Goodwin, professor i kunstig intelligens ved Universitetet i Agder. Han vil fortelle oss om «Hemmeligheten med å få til kunstig intelligens og maskinlæring i norsk næringsliv».
  • Foredrag ved Merete Østby (digitaliseringsdirektør Yara) og Lars Erik Finholt (Bouvet) om ‘Bruk av sensorteknologi som katalysator for autonomi og optimalisering av logistikkløsninger’.

Til å fortsette dialogen har vi samlet et kunnskapsrikt panel bestående av

  • Christian Bendiksen, Bull & Co AS
  • Morten Dalsmo, SINTEF Digital
  • Dagfinn Myhre, Telenor
  • Walter Qvam, Digital Norway
  • Tore Ulstein, Ulstein Group ASA
  • Panelet modereres av Liv Dingsør fra Digital Norway

Det vil også bli en forhåndspresentasjon av NTVAs siste antologi «Bærekraft og digitalisering». Boken lanseres på et arrangement i Trondheim 27. november, men blir også presentert under dette seminaret.

Det blir servert tapas og forfriskninger etter seminaret. Inkludert i prisen er aperitiff, tapas og drikke til maten.

Velkommen til en spennende og innholdsrik kveld!