Laster Arrangementer

Trender i strømsystemet og behov for batteribasert energilagring

Norges Tekniske Vitenskapsakademi inviterer til fagmøte tirsdag 7. februar kl. 18:00 hos Universitetet i Agder. Møtet foregår på Campus Grimstad i Auditorium C2 040, og etter møtet serveres det pizza og alkoholfri drikke for de som ønsker det kl.19:00. Ole Jakob Sørdalen, Chief Innovation and Sustainability Officer i Pixii vil snakke om nye trender og endringer i strømsystemet. Møtet vil i tillegg bli streamet for de som ikke kan delta fysisk. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte, men vi trenger påmelding for å bestille mat.

Om møtet

Dette foredraget vil redegjøre for noen av de store endringene som elektrisitetssystemet nå gjennomgår. Produksjonen av strøm blir i stadig større grad distribuert og variabel fra fornybar energi, og forbruket øker bl.a. på grunn av elektrifisering av transport. Hvilke utfordringer skaper dette? Og hvilke behov og muligheter blir det for batteribasert energilagring? Dette vil belyses av teknologi-selskapet Pixii som utvikler kraftelektronikk og styresystem for batteribaserte energilagringssystem. Pixii har hovedkontoret og FoU i Kristiansand og har etablert virksomhet i flere marked internasjonalt. Dette foredraget er relevant for dem med interesse for energimarked, teknologi, batteri-verdikjeder og næringsutvikling.

Kveldens innleder: Ole Jakob Sørdalen, Chief Innovation and Sustainability Officer, Pixii AS

Påmelding:

Møtet er gratis og åpent for alle interesserte, men på grunn av servering må man registrere seg via Hoopla: https://ntva.hoopla.no/sales/event/3498015030

Velkommen!