Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hvor kommer maten vår fra i fremtiden?

Norges tekniske vitenskapsakademi, Vitenskapsakademiet i Stavanger og Tekna Stavanger inviterer til temamøte om fremtidens matproduksjon onsdag 26. oktober kl. 19:00 i Arkeologisk museum, Stavanger. Møtet er åpent for alle interesserte og gratis.

Om møtet

Foredrag av Dr. Sissel Beate Rønning, Nofima.

Cellebiolog, teknologioptimist og matforsker Sissel Beate Rønning er glødende opptatt av hvordan vi kan produsere mat på en ny og moderne måte. Sissel Beate Rønning er seniorforsker ved matforskningsinstituttet Nofima, hvor hun prøver å bruke moderne teknologi i matproduksjon for en voksende befolkning. Hennes hovedfokus er: Kan vi produsere kjøtt og alternativ mat i laboratoriet? Hvordan utnytte restmateriale fra næringsmiddelindustrien? Hvordan ser fremtidens mat ut?

Sissel har en mastergrad i genteknologi ved Universitetet i Tromsø og har en PhD i genmodifiserte organismer fra Veterinærinstituttet/Universitetet i Oslo. Hennes postdoktor fokuserte på kreftforskning og humanmedisin ved Patologisk avdeling, Oslo universitetssykehus.

Arrangementet er gratis, og åpent for alle interesserte. Vi ønsker likevel at du melder deg på, slik at vi vet hvor mange som deltar. Påmelding via Tekna.