Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Foredrag om forskningssenteret Neuro-SysMed

Norges Tekniske Vitenskapsakademi, Academia Europaea og Tekna inviterer til foredrag med Charalampos Tzoulis, nevrolog, professor og visedirektør i Neuro-SysMed. Møtet arrangeres på Høgskulen på Vestlandet i Bergen, tirsdag 4. oktober kl. 19.00. Møtet er gratis og åpent for alle interesserte. Etter møtet inviterer vi til lett servering.

Beskrivelse

For tre år siden åpnet helseminister Bent Høie forskningssenteret Neuro-SysMed, et forskningssenter for klinisk behandling drevet av Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Bergen.

Neuro-SysMeds målsetting er å levere forskning på internasjonalt nivå med resultater som fører til bedre diagnostikk og behandling av alvorlige sykdommer som påvirker sentralnervesystemet, som multippel sklerose, demens, ALS og Parkinsons sykdom. Pasienter som får disse diagnosene har tidligere hatt få eller ingen muligheter for å bremse sykdommen. I Bergen gikk derfor toppforskere og klinikere sammen og dannet et forskningssenter med fokus på behandling og kliniske studier.

Forskningssenteret har i dag over 100 ansatte som jobber med å finne gode løsninger for pasientene.

I dette foredraget vil Charalampos Tzoulis gå nærmere inn på:

  • senterets visjon
  • oppbygging av senteret
  • resultater hittil
  • hvilke kliniske studier som gjennomføres nå
  • hvilke kliniske studier er planlagt framover

Foredraget er åpent for alle interesserte.

Etter foredraget blir det enkel bevertning.

Velkommen!

Finn frem:

Adresse: Campus Kronstad, 1. etg., M-inngangen