Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bjerkreim-forekomsten – potensiale og utviklingsplaner

Se presentasjonen her:

Norges tekniske vitenskapsakademi og TEKNA inviterer til åpent møte onsdag 23. september kl. 19:00 i Arkeologisk museum, Peder Klows gt. 30.

Bjerkreim-forekomsten er en av de største mineralforekomstene av denne typen i verden basert på NGUs (Norges Geologiske Undersøkelse) evalueringer. Så langt er det funnet mineralene apatitt, som inneholder fosfor som brukes i kunstgjødsel, magnetitt og vanadium, som brukes i batterier og vindkraftanlegg og titan, som brukes i proteser. NGUs vurdering av in situ-verdien av forekomsten er på flere hundre milliarder kroner.

Jon Russill fra det walisiske konsulentfirmaet SRK Exploration Service skal holde foredrag på vegne av Norge Mining. Jon har 15 års erfaring innen mineralutforskning og geofysikk. Han vil presentere status for evaluering av forekomsten og planene for industriell utnyttelse av mineralressursene.

Presentasjonen er på engelsk. Møtet er åpent for alle og gratis, men på grunn av smittevernrestriksjoner er det kun tilgjengelig 40 billetter til arrangementet. Sammen med Arkeologisk museum vil NTVA påse at pålagte smittevernrestriksjoner blir fulgt opp.

Påmelding og registrering i Hoopla: https://ntva.hoopla.no/sales/1259673795