Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Julemøte Agder: Green graphite anode material from the Norwegian battery coast

Norges Tekniske Vitenskapsakademi inviterer til fagmøte torsdag 24. november kl. 18:00 hos Universitetet i Agder. Møtet foregår på Campus Grimstad og etter møtet serveres det julemiddag for de som ønsker det kl.19:00. Bridget Catherine Deveney, R&D Director i Vianode, skal snakke om historien, videre utvikling og teknologien bak Vianode-prosjektet. Møtet foregår på engelsk og vil i tillegg bli streamet for de som ikke kan delta fysisk. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Om møtet

Verden trenger grønnere batterier, og Vianode ønsker å levere de avanserte anodematerialene for å gjøre dette mulig. Vianode er en produsent av bærekraftig konstruerte batterimaterialer som reduserer ladetiden og øker sikkerheten i elektriske kjøretøy og andre sofistikerte energilagringsapplikasjoner. Selskapet eies av Elkem, Hydro og Altor Equity Partners.

Vianodes grafittprodukter har unike egenskaper og produseres med opptil 90 prosent lavere CO2-utslipp enn dagens standardmaterialer. Materialene og produksjonen støtter opp under ambisjonene til ledende battericelle- og bilprodusenter i akselereringen inn i det grønne skifte. Grafitt er det dominerende anodematerialet som brukes i litiumionbatterier. Dette materialet er avgjørende for elektrifiseringen av europeisk transport. For tiden er 98 % av materialet som brukes i elbilindustrien laget i Asia med et høyt CO2-fotavtrykk. I dette møtet får vi høre mer om historien, fremtiden og teknologien til Vianode-prosjektet.

Kveldens innleder:
Bridget Catherine Deveney er R&D Director in Vianode

Påmelding:
Møtet er gratis og åpent for alle interesserte, men på grunn av servering må man registrere seg via Hoopla.

Velkommen!