Fagmøte i Stavanger: Mikroplast i havet – hvordan kan vitenskapen bidra?

Den siste tiden har det ikke blitt arrangert så mange fysiske møter, men nå starter vi så smått opp med møtevirksomhet igjen. NTVA, Vitenskapsakademiet i Stavanger og TEKNA inviterer til åpent møte onsdag 21. oktober kl. 19:00 i Arkeologisk museum, Stavanger. Foredraget ‘Mikroplast i havet – hvordan kan vitenskapen bidra? Er mikroplastproblemet overdrevet?’ blir holdt av Marte Haave, Seniorforsker ved NORCE Miljø.

Mikroplast er en usynlig miljøtrussel vi har blitt kjent med gjennom avisoverskriftene de siste ti årene. Mange mener mye om denne nesten usynlige faren. Media skriver med store bokstaver, eller avviser det hele som hysteri eller kanskje som en tapt sak som ikke kan løses.
Kan det bli mer plast enn fisk i havet? Vil all plast i havet ende på vår middagstallerken? Spiser du plast tilsvarende vekten av et kredittkort hver uke? Hva gjør egentlig plasten når den kommer inn i kroppen vår? Frykt, usikkerhet, antakelser og dårlige data florerer.

Marte Haave skal vise bilder og video fra skjærgården utenfor Bergen, snakke om utfordringene med plast og noen nye studier som har sett på mikroplast i maten, og hvordan forskerne nå jobber for å forstå og løse problemet. NORCE har nylig startet arbeidet med å opprette North Atlantic Microplastic Centre. Senteret skal jobbe målrettet for å gi forskerne en bedre mulighet til å skaffe gode svar og finne kunnskapsbaserte løsninger for fremtiden.

Møtet er åpent for alle og gratis, men på grunn av smittevernrestriksjoner er det kun tilgjengelig 40 billetter til arrangementet. Sammen med Arkeologisk museum vil NTVA påse at pålagte smittevernrestriksjoner blir fulgt opp.

Påmelding og registrering i Hoopla: https://ntva.hoopla.no/sales/2087792231